Spannend en leuk geschreven!

Is dit boek echt fictief? Het is duidelijk dat een groot deel gebaseerd is op de ervaringen van de auteur, die écht achter de schermen heeft gewerkt bij onder andere Expeditie Robinson. Na alle uitgekomen schandalen bij een andere televisieshow, voelde het alsof dit allemaal zomaar echt gebeurd kan zijn. Stiekem zorgde het ervoor dat ik dit boek in een ruk uit las. Hoewel een aantal dingen gelukkig verzonnen zijn, anders hadden we er al wel van gehoord, geloof ik best dat veel gebeurtenissen wel echt voorkomen bij realitytv. De mars-gate die kort werd aangehaald en een presentator die Dennis heet… Het komt toch dicht bij de waarheid!

In het begin werd ik even gefopt. Zoals in de flaptekst staat, spoelt er een lichaam aan op het eiland. Het was nogal voorspelbaar en ik dacht even “is dit het?” Maar toen ik verder las kwam ik er al snel achter dat dit nog maar het begin was. Jeetje wat gebeurt er daarna veel zeg. Het verhaal verveelt geen moment en op de weg naar het einde toe, kwam de ene verrassing na de andere. Sommige stukjes waren ook zo spannend, dat ik mijn adem inhield. I love it!

Je leest vanuit Puck (ik-vorm) en vanuit Kat (3e persoon). Als het hoofdstuk van de ene hoofdpersoon stopt, gaat het verhaal weer moeiteloos verder vanuit de ander. Ik moest er even aan wennen dat het vertelperspectief hiermee ook steeds wisselde, maar daardoor was het wel makkelijk te onthouden vanuit welke pov je leest. Ik vind het ook erg origineel en leuk gevonden om op deze manier te schrijven!

Toen ik dit boek uit had, moest ik er echt even van bijkomen. Zoveel plottwists, ik houd ervan. Vooral als alles aan het einde bij elkaar komt. Dat is enorm bevredigend! Ik snap wel waarom dit boek zulke goede beoordelingen krijgt en ik kijk al uit naar het tweede boek in de ‘Achter de schermen-reeks’.

Meer recensies van BookstagramShirley