Zon, zee, ik wil meer!!
Emma van Zweden, een fantastisch schrijversduo dat ik via de schrijfwedstrijd van De Verhalenfabriek heb leren kennen. Twee lieve en talentvolle vrouwen, wat hebben jullie een heerlijke novelle geschreven. Ik vind dat zo knap dat je zo op elkaar afgestemd bent dat je samen een verhaal kunt schrijven. Gaandeweg het verhaal heb ik namelijk nergens het idee gehad dat dit door twee mensen is geschreven, de schrijfstijl is echt één!
Dit verhaal gaf mij een zomers vakantiegevoel, heerlijk terwijl buiten de herfst zichzelf duidelijk laat zien. Deze novelle las zo lekker weg, hij was uit voor ik het wist. Er zat een lekkere vaart in, niets werd te langdradig beschreven of ging té snel voor me. Er gebeurde genoeg, maar ook weer niet zoveel dat je het gevoel krijgt dat er een heel boek in een novelle gepropt moest worden. Zoals je ziet, was het voor mij allemaal precies goed. Ik snap wel waarom dit verhaal op de shortlist terecht kwam en dat de uitgever dit graag wilde uitgeven!!
Hierna kan het eigenlijk alle kanten op. Ik zie in elk geval veel mogelijkheden. Krijgt Marloes nog een eigen verhaal? Dit is zo'n leuk bijpersonage, van haar wil ik echt meer weten! De Verhalenfabriek geeft ook thrillers uit, ik zie daarin nog wel een rol voor een van de personages die op het einde nogal wat heftige dingen te zeggen heeft (geen spoilers, dus lekker vaag haha). Of komt er gewoon een deel twee en gaan we zien hoe het verder gaat met de hoofdpersoon? Het verhaal is zeker afgerond in deze novelle, maar de personages zijn te leuk om niets meer mee te doen (hint hint).
Ik raad deze novelle zeker aan, juist op zo'n gure herfstdag is het heerlijk om even weg te duiken in een zomers verhaal.