Nieuw en spannend boek.
Bloedverwant is de tweede thriller van Stuart Neville die naar het Nederlands werd vertaald.
De schrijver laat ons kennismaken met de personages Rebecca Carter en haar dochter Monica. De bijnaam van Monica is Moonflower.
Moeder en dochter reizen met een busje door West-Amerika. Ze vermijden zoveel mogelijk contact met andere mensen en proberen zo weinig mogelijk op te vallen. Welk geheim verbergen ze? Wat we zeker kunnen vaststellen, is dat de band tussen moeder en dochter ontzettend “close” is.
In de tweede verhaallijn leren we FBI Special Agent Marc Donner kennen. Hij is diegene die de politie contacteert als er een lichaam is gevonden dat zwaar werd toegetakeld.
Donner is al twee jaar op zoek naar een seriemoordenaar en wil onderzoeken of er een link is met de vroegere slachtoffers.
De FBI Special Agent is zo gefixeerd om die zaak op te lossen dat hij zelfs de toegestane grenzen overschrijdt. Niet iedereen is hiermee gediend. Hij verliest veel collega’s en vrienden door zijn werkwijze.
Vanaf het eerste hoofdstuk zat ik volledig in het verhaal. Stuart Neville heeft een beeldende en vlotte schrijfstijl. Hij maakt gebruik van korte hoofdstukken, wat ik zeker kan waarderen. Hierdoor blijf je geboeid lezen van begin tot eind. De schrijver wisselt ook af door brieven te tonen die Rebecca schrijft aan haar dochter. Op die manier kom je meer van haar achtergrond te weten.
Ook enkele brieven die Marc Donner aan zijn ex-vrouw Lize schrijft worden gepubliceerd.
Dit is ook weer meer informatie over zijn privéleven.
Op het ogenblik dat beide verhaallijnen zich beginnen te verweven, denk je dat je enkele antwoorden gevonden hebt. Maar komen er toch weer andere vragen tevoorschijn.
De spanning die je in het begin kon voelen, stijgt verder en verder.
Stuart Neville weet hoe hij de emoties van een thriller kan mixen met deze van een horror verhaal.
Bloedverwant is een intrigerend verhaal met personages die de nodige problemen hebben. Daardoor is er voldoende spanning, die de schrijver heel vlot en beeldend heeft weergegeven.
Dit boek heb ik met heel veel plezier gelezen en geef ik vier **** sterren.
Bedankt Uitgeverij Luitingh-Sijthoff voor het ebook als recensie-exemplaar.
Bedankt LS Sterrenthriller Leesclub voor de leuke leesclub
Dit is ook weer meer informatie over zijn privéleven.
De spanning die je in het begin kon voelen, stijgt verder en verder.
Dit boek heb ik met heel veel plezier gelezen en geef ik vier **** sterren.
Bedankt Uitgeverij Luitingh-Sijthoff voor het ebook als recensie-exemplaar.
Bedankt LS Sterrenthriller Leesclub voor de leuke leesclub