Wells’ korte verhalen, van onvergetelijk naar snel vergeten….
De waarheid over het liegen bevat 10 korte verhalen van de Duitse auteur Benedict Wells.
Alle verhalen zijn op zichzelf staand en kenmerkend door de stijl van Wells. Het lijken simpele korte zinnen maar toch samen bevatten ze meer dan voldoende diepgang en het leest als een trein.
Ik werd gepakt door het eerste verhaal: De wandeltocht uit 2018. Tevens het jaar dat het boek is verschenen. Wat een prachtig kort verhaal over vader Henry, die voor het kinderfeestje van zijn zoon toch nog even de berg wil beklimmen vlakbij hun huis. Ik wil niets van het plot vrijgeven maar de thema’s; verlies, dromen en de keiharde waarheid worden prachtig beschreven en kwamen bij mij keihard binnen.
Dan zakt het niveau direct in bij het tweede en derde verhaal: Het internaat (herinneringen) uit 2015 en de Muze uit 2010.
Pingpong en Richard zijn weer geweldig, en zo wisselt de kwaliteit tussen deze verhalen enorm met het voor mij absolute minpunt het langste verhaal: De filmserie.
Toch een positieve waardering omdat er gewoon weinig schrijvers zijn die mij zo kunnen meenemen in een verhaal. Wells is een van mijn favoriete ‘jonge’ auteurs, ik hoop wel dat zijn volgende boek gewoon weer een prachtige roman is.