Super debuut

Brittleest 04 november 2024
Geef de duivel wat hem toekomt van Monique van de Veen is haar debuut, en wat voor een! ⭐️⭐️⭐️⭐️

Duncan House, waar het verhaal zich afspeelt, is van de broers Henry en John. Vanwege financiële redenen is het landgoed een kleinschalige woonresidentie voor ouderen geworden. Maar dan worden twee bewoners vermoord en worden er berichten van ene H. bij hen achtergelaten. Wat heeft dit te maken met het verleden?

Aan het begin werden er best wel wat personages genoemd en geïntroduceerd. Hierdoor had ik even wat moeite om ze gelijk uit elkaar te houden, maar dat duurde niet heel lang. Het blijken uiteindelijk interessante karakters met verschillende achtergronden te zijn. Dat vond ik juist zo fijn aan dit boek, dat er naast de moorden en het oplossen daarvan nog andere thema's een rol binnen in het verhaal hadden en het boek daarmee ook veel diepgang gaven. Zo worden er onderwerpen behandeld als homofobie, rassenongelijkheid, familiegeheimen, rouwverwerking en huiselijk geweld. Voornamelijk het personage Leroy, een jongen die naar Duncan House komt om zijn verleden te verwerken, vond ik erg goed uitgewerkt.

Het is met 228 pagina's een niet al te dik boek, maar het zit wel vol spanning. Het verhaal ging af en toe misschien iets te snel, maar ik wilde wel de hele tijd graag door lezen om te ontdekken hoe alles nu precies in elkaar stak. Het einde kwam voor mij in ieder geval als een verrassing, dus dat vind ik altijd een pluspunt in een thriller!

Al met al heb ik Geef de duivel wat hem toekomt graag gelezen en heb ik het boek bijna in een keer uitgelezen.

Bedankt @moniquevdveenauthor & @godijnpublishing voor het recensie-exemplaar!

Meer recensies van Brittleest