Een mooi verhaal dat heel realistisch aanvoelt.

BrriljantLeest 08 oktober 2024
Weglopen voor het leven verteld het verhaal van Hein. Die na de zoveelste ruzie met zijn vrouw besluit om naar Zuid-Frankrijk te gaan. Na een tijdje ziet hij tot zijn verbazing in de krant zijn eigen overlijdensadvertentie. Dit geeft hem de kans om een nieuw leven te beginnen onder een andere naam. Hein wordt Helmut en hij bouwt een nieuw leven op in Zuid-Frankrijk. Maar na 5 jaar krijgt hij ineens chantage mails. Iemand zegt te weten wie hij werkelijk is. Maar wie? Dat blijft een grote vraag. Het boek neemt je mee in het leven van Hein en Tineke en hun kinderen. Het verhaal wordt verteld vanuit Hein zelf en voornamelijk vanuit één van zijn zoons. Ik vond deze afwisseling erg fijn. Tinke blijft wat op de achtergrond en dat maakt haar wat mysterieus voor mij. Net als Hein/Helmut taste ik in het duister en ging er vanalles door mijn hoofd, wie heeft toch die mails gestuurd. Zou het echt zo voor de hand liggend zijn als hij vermoed? En dan krijgt hij ook nog eens hulp uit onverwachte hoek. Ook dat zag ik niet aankomen en vond ik een mooie verassing in het verhaal. Ik vind ook dat het verhaal heel puur en herkenbaar geschreven is. Gewoon zoals de dingen in het echte dagelijkse leven ook zouden gaan. Dat vond ik ontzettend prettig lezen. Eenmaal aan het lezen was het afentoe moeilijk om het boek aan de kant te leggen. En dan het einde van dit boek!! Ik zag het niet helemaal aankomen had ergens een voorgevoel, maar ik heb ook nog heel veel vragen. En kijk enorm uit naar het vervolg. Want ik was blij verrast te lezen dat die er komt.
Dit verhaal is naar mijn mening heel realistisch geschreven, alles voelde echt.

Meer recensies van BrriljantLeest