Mama is verslaafd
Waargebeurde verhalen worden hier in huize Koukleum echt verslonden. Mij persoonlijk trekken de waargebeurde verhalen met een rauw randje altijd erg aan. Verslavingen behoren hier ook zeker bij. Dus was ik ook erg benieuwd naar het verhaal van Judith.
Judith neemt de lezer, in haar verhaal 'Mama is verlaafd', mee in een reis door haar leven. Een leven van Drank, Drugs en verkeerde vriendjes. Maar ook de liefde voor haar kinderen staat centraal.
Judith weet dat als ze geen hulp zoekt én accepteert, ze haar kinderen kwijt raakt. Ze moet haar levenswijze doorbreken. Maar dit gaat uiteraard niet zonder slag of stoot.
Toen ik begon met lezen in 'Mama is verslaafd' merkte ik dat ik gegrepen werd door het verhaal van Judith. Ze neemt in haar verhaal geen blad voor de mond. Het leest als een sneltrein en werd nergens langdradig of saai. Elke keer gebeurt er wel weer iets waardoor Judith op scherp komt te staan. En dit beleefde en voelde ik, als lezer, ook. Je blijft hopen dat Judith clean weet te blijven en haar kinderen terug weet te krijgen.
Het is een aangrijpend verhaal. Met vallen, opstaan én de nodige humor weet Judith de juiste keuzes te maken en zo bij het licht aan het einde van de tunnel te komen. Hier heb ik diep respect voor en wens Judith en haar kinderen alle goeds voor de toekomst toe.
Ik heb al veel boeken over verslavingen gelezen, maar dit verhaal zal mij lang bij blijven.
Wel viel mij op dat op een bepaald moment de verhaallijn switchte van de eerste persoons naar de tweede persoons, terwijl het gewoon dezelfde verhaallijn was. Iets verderop in het verhaal werd het verhaal opeens weer in de eerste persoons verteld. Dit was voor mijn gevoel wel wat vreemd en ik heb enkele keren terug moeten bladeren, omdat ik mij afvroeg of ik ergens wat gemist had.
Wij ontvingen dit recensie-exemplaar van uitgeverij Nijgh & Van Ditmar. Dit beïnvloedt onze mening uiteraard niet.