Toffe start van deze thriller-serie.

Ik las Waterkoud', het eerste deel in de Paula Pihlaja-serie, geschreven door A.M. Ollikainen. Deze thriller stond al lange tijd op zijn NTL-lijstje en het werd hoogtijd om deze eens uit de kast te pakken en te lezen.

Wij mochten Milla en Aki Ollikainen eind 2022 ontmoeten tijdens het World Of Thrillers-event van HarperCollins in Amsterdam. Ze vertelden over hun leven en verhalen. Uiteraard signeerden ze ook ons exemplaar van 'Waterkoud'.

Als er bij het landgoed van een ondernemersfamilie een vrachtcontainer, met het dode lichaam van een vrouw erin, wordt ontdekt, staat heel Finland op z'n kop.
Inspecteur Paula Pihlaja krijgt de zaak toegeschoven en samen met haar team gaat ze op onderzoek uit. De doodsoorzaak is bizar. De container was namelijk, tot de nok toe, gevuld met water. Wie heeft deze gruwelijke moord op zijn geweten? En wat zijn de motieven?

Toen ik begon te lezen merkte ik al snel dat het verhaal mij wist te grijpen. Door de bizarre situatie waarin het slachtoffer werd gevonden, kon ik het verhaal maar met moeite aan de kant leggen.

Dit eerste deel smaakt naar meer en het mooie is dat er ondertussen al een vervolg, genaamd 'Speelplaats', is verschenen. Deze zal ik dan ook op korte termijn gaan lezen.

Meer recensies van Bryan van De Koukleumpjes

Een hartverwarmende romance vol ouderwetse charme en personages die je gelijk in je hart sluit, tegen het decor van de roaring twenties.