Toch wat teleurgesteld...

CafeauLivre 15 april 2023
Terwijl dit helemaal geen slecht boek is, blijft de grote Agatha Christie-fan in me toch wat teleurgesteld achter.

In het eerste deel van het boek heb je nog het idee dat het allemaal waar zou kunnen zijn, dat dit een mogelijke verklaring is achter de verdwijning van Agatha Christie. En vanuit een interessante invalshoek nog wel, namelijk die van de minnares.

In het tweede deel echter verlaat het boek een beetje de gekende feiten achter de waargebeurde verdwijning (wat natuurlijk legitiem is in een fictie-boek), waardoor het verhaal eigenlijk over eender wie had kunnen gaan (en niet echt meer over Agatha Christie).

Had het een verhaal geweest over andere personages had ik het zeker een goed boek gevonden, maar omdat het net over een waargebeurde verdwijning ging, brak het mijn immersie in het verhaal.

Meer recensies van CafeauLivre