Een prachtig vormgegeven gebonden bloemen haakboek met duidelijke instructies en heldere foto’s!
Bloemen haken.
Wil je je eigen veldboeket haken? Dat kan met dit fraaie boek van Sascha Blase- van Wagtendonk! Maar liefst tien verschillende soorten bloemen kan je haken aan de hand van de duidelijke instructies en foto’s, soms voorzien van een QR-code voor een bijbehorend instructie filmpje. De patronen van de verschillende bloemen zijn van niveau 1 tot niveau 5, ofwel van eenvoudig naar steeds moeilijker. Je kan natuurlijk kiezen voor een gemengd boeket of voor een boeket van je lievelingsbloemen. Maar of de patroontjes nu eenvoudig zijn of moeilijk, ze zijn goed te volgen en het eindresultaat is geweldig! Dus ook al ben je geen haakheld, een mooi boeketje haken is gewoon mogelijk!
Er wordt gehaakt met haaknaald 1,5 of 1,75. Dat is inderdaad heel dun! Je gebruikt bij deze haaknaalden dus ook erg fijn garen. In het boek wordt het Scheepjes garen Maxi Sweet Treat gebruikt. Ik had dit garen eerder wel gebruikt om gebreide of gehaakte vesten in elkaar te zetten, maar eerlijk gezegd niet om te haken. Ik had niet eens zulke fijne haaknaalden en toen ik ze bestelde kwam ik erachter dat de naalden zo fijn zijn dat ze zelfs met een metalen beschermkapje worden geleverd! Als je zou willen kan je de bloemen natuurlijk ook haken met grover garen en naalden, misschien om te oefenen of gewoon omdat je dat ook mooi vindt. Zelf ben ik gewoon begonnen met dit fijne garen en ondanks dat het mij niet heel snel afging (artrose in je handen werkt nooit mee) vind ik het heel erg leuk om te doen. Het werd tijd voor deze recensie, dus heb ik even genoegen genomen met deze vier verschillende soorten, maar ik stop zeker niet. Elke keer gewoon weer een nieuwe bloem maken en op een steeltje zetten geeft uiteindelijk ook een volle bos! Dit boek is wat mij betreft voor haakliefhebbers een musthave, een heuse aanrader!