Zes loepzuivere verhalen, spannend, gruwelijk, aangrijpend of een combinatie hiervan!
Loepzuiver.
Wie kent the Queen of Crime niet? Nu dan een bundel met korte verhalen van Karin Slaughter. Heel soms lees ik korte verhalen en deze kon ik natuurlijk als fan niet overslaan!
Eerst worden we getrakteerd op een kort verhaal met Will Trent in Kwijt. Heerlijk een ‘oude bekende’ in een spannende setting. Op Atlanta International Airport hoort Will Trent een kinderstem fluisteren naast zich in het toilet. Ze zegt dat ze naar huis wil en bij Will gaan alle alarmbellen rinkelen maar hij twijfelt of er werkelijk iets aan de hand is. En dan is het moment voorbij waar hij nog had kunnen ingrijpen en ziet hij het kind nergens meer…
Een aangrijpend verhaal waarin de spanning direct voelbaar is; hoe Karin Slaughter je direct een unheimisch gevoel kan geven in één scene!
In Onmisbare vrouwen krijg je een gruwel van een verhaal voorgeschoteld. Een combinatie van kindermisbruik, afhankelijkheid, misplaatste loyaliteit en moord. Een verhaal dat nog wel even nadreunt, een verhaal waarna ik even een pauze inlaste.
Onbegrepen gaat over Martin, een man die “lang geleden al tot de conclusie was gekomen dat hij in het verkeerde lichaam was geboren. Vaak vroeg hij zich af hoe anders zijn lot zou zijn geweest als het vormeloze hoopje mens dat suffig de ruimte in staarde op die eerste foto die van hem was genomen, ook maar een snippertje belofte had uitgestraald. Maar nee, het mocht niet zo zijn. Hij verkeerde niet in de waan dat George Clooney er met zijn echte gezicht vandoor was gegaan. Hij zou al heel tevreden zijn geweest met een doorsneemannenlijf!” Doorspekt met dit soort grappige omschrijvingen komen we erachter hoe Martin per ongeluk een interessant mens werd!
De zegen van het gebroken zijn gaat over Mary Lou Dixon, die toezicht houdt op de reparatie van het kruis in haar kerk, als er iets vreselijks gebeurt. Het gebroken kruis kan worden gerepareerd, maar sommige breuken zijn niet te repareren.
In Ongezien wist June Connor dat ze vandaag ging sterven. Al een poosje wist ze dat haar einde naderde, al was de gedachte aan haar dood nog een tijd abstract geweest. Maar nu was het zover, een schok, maar er kwam eindelijk een einde aan de pijn, de vermoeidheid, verwardheid en de woede. Ze moest op deze laatste dag nog één ding weten, voordat haar lichaam het zou begeven en haar hersenen niet meer werkten. Dit verhaal vond ik lang verwarrend, ik had geen idee waar dit heenging. En dan die laatste zin!!!!! BAM!
Als afsluiter Blond haar blauwe ogen! Julia is eerstejaars journalistiek en zit met de verdwijningen van twee jonge vrouwen. Ze wil hier een artikel over schrijven en krijgt die kans…Dit spannende verhaal, waar in je vanaf het begin een vermoeden krijgt over de afloop, sluit deze verhalen bundel waardig af.
In Loepzuiver leren we Karin Slaughter deels van een andere kant kennen. Een zestal niet te vergelijken korte verhalen, spannend, gruwelijk, aangrijpend, of een combinatie hiervan. #Aanrader.