Toegankelijk en met een vleug humor geschreven en op het einde tot tranen geroerd!
Op het moment dat ik de mail over Nog 27 dagen leven van de uitgever ontving en de cover zag en las waar het over ging wist ik dat ik dit boek wilde lezen. Het is een Young Adult boek, geschikt voor kinderen vanaf 13-14 jaar. Deze vanaf leeftijd klopt wel denk Ik, maar ik zou er aan toe willen voegen dat het een tijdloos, leeftijdloos, mooi geschreven boek is! Maar zelfs dat dekt de lading niet; het is niet alleen een prachtig verhaal het is ook nog eens een prachtig uitgevoerd gebonden boek! De papieren omslag geeft een blik naar de buitenwereld en als je deze omslag verwijderd zie je de prachtige hardcover, die ogenschijnlijk in eerste instantie hetzelfde lijkt. Totdat je ziet dat je hier juist naar binnen, naar de slaapkamer van Lissa, kijkt. Verder heeft elke bladzijde een prachtig geïllustreerde rand en is het boekblok voorzien van dezelfde mooie illustraties. Daarom mag Amy Kuijper, de illustrator, ook niet onvermeld blijven, naar mijn idee.
Nog 27 dagen leven.
Lissa weet dat ze niet lang meer te leven heeft. De artsen kunnen haar niet meer genezen, ze is opgegeven. Lissa heeft vanuit haar bed een goed zicht op de straat. Een levendige straat in Amsterdam. Lissa is dan wel ongeneeslijk ziek, ze heeft nog wel een plan met de korte tijd die ze nog heeft. En niet alleen dat, ze heeft ook het lef om passanten in haar straat aan te spreken en recht voor zijn raap iets van ze te vragen. Door haar onbevangen directheid, al was het maar omdat ze geen tijd heeft, krijgt ze ook dingen voor elkaar die voor haar belangrijk zijn.
De beste vriendin van Maren Stoffels had ook nog 27 dagen nadat ze door haar artsen was opgegeven, maar dit is niet het verhaal over haar beste vriendin. Het heeft er wel raakvlakken mee en Maren heeft het verhaal ook in 27 dagen geschreven en dat vind ik wel indrukwekkend. Maar misschien heeft ze de urgentie gevoeld om dit in deze termijn te schrijven. Haar beste vriendin had tenslotte ook niet meer tijd.
Ik kan alleen maar zeggen; ga dit boek lezen en geniet van dit mooie boek! Het gaat over leven, liefde, oprechte vriendschap, loyaliteit en onverschrokkenheid.
Het boek heeft een zwaar onderwerp, maar is grotendeels luchtig en met een vleug humor geschreven, maar dan op het einde….komt het einde. Dan houd ik het ook niet meer droog! Wat een mooi en indringend verhaal! Wat een prachtig boek qua inhoud en uiterlijk. Zowel de auteur, als illustrator als uitgever, niemand heeft hier iets laten liggen! Prachtige #aanrader en #mustread!
Nog 27 dagen leven.