Deze spannende pageturner eindigt met een knal en geeft een belofte voor de toekomst !

Carla Kooijman 03 november 2024
Verdwenen stemmen.

Elena heeft een goede reden waarom ze deze baan in het buitenland heeft aangenomen. Haar tante mag haar dan voor de voeten hebben gegooid dat ze voor haar problemen wegloopt en dat ze haar zo niet heeft opgevoed, maar ze heeft makkelijk praten. Ze heeft zich te lang aan de hand van haar tante door het leven laten leiden. Het werd tijd dat ze haar eigen keuzes ging maken. Of dat nu goede of slechte keuzes zouden zijn, het zouden haar keuzes zijn! Ze wil zich losmaken van haar ex vriend, die maar niet wil horen dat hun relatie ten einde is, en van haar baan die haar nooit enige voldoening heeft gegeven. En hoe kan dat eenvoudiger dan in een compleet nieuwe omgeving, zelfs in een ander land? Ze vlucht niet, ze neemt afstand van haar oude leventje!

Ondanks dat ze geen enkele werkervaring heeft met kinderen, heeft ze direct een klik met ze en stiekem ook met haar baas, al kan ze zijn reacties soms niet plaatsen en zitten ze geregeld niet op één lijn.

Ze voelt al snel aan dat de relaties tussen de mensen in huize Meerdervoort complexer zijn dan ze willen toegeven en ook dat er allerlei zaken niet kloppen. Max heeft haar aangenomen en dat niet iedereen daar blij mee is blijkt duidelijk. Van Max kan ze ook niet altijd hoogte krijgen. Wat speelt hier allemaal en hoe komt het dat er meisjes zijn verdwenen die hier hebben gewerkt? Heeft iemand van Meerdervoort hier mee te maken.

Ik mocht dit manuscript van Marja weer proeflezen en dat heb ik met heel veel plezier gedaan! Proeflezen kan ik maar op één manier en dat is de eerlijke. Het fijne is dat veel auteurs daar heel goed mee om kunnen gaan. Zo ook Marja. Volgens mij leest ze wat wij proeflezers zeggen, weegt en wikt ze; moet ik hier iets mee? Ben ik het daar wel mee eens? En trekt dan vervolgens haar eigen plan. Dit keer heeft ze haar manuscript herschreven en is het nog beter geworden dan het al was!

Marja hanteert een vlotte en fijne schrijfstijl en start haar verhaal meteen spannend en die spanning weet ze gaandeweg ook goed vast te houden! Vervolgens leer je de personages beter en beter kennen en ook hoe de verhoudingen onderling zijn. Maar ook dat er een aantal dingen echt niet kloppen! Wie is er niet te vertrouwen? Is het er maar één of spannen er een aantal mensen samen? Elena neemt haar taak met betrekking tot de kinderen en Charlotte, de moeder van Max zeer serieus en doet haar werk met plezier, maar wil zichzelf ook niet verloochen. Ze moet de waarheid achterhalen en dat kan ze maar op één manier, of dat haar nu haar baan kost of niet.

Marja eindigt het verhaal héél spannend. Maar ik vind het einde niet alleen spannend, maar ook mooi! En dat is gezien hoe het eindigt misschien gek, toch ervaar ik het zo! Het einde geeft indirect ook een belofte dat er een vervolg aan komt. Sommige zaken dienen nog opgehelderd en recht gezet te worden! #pageturner #aanrader 4,5*

Meer recensies van Carla Kooijman