Een spannende bloed hete thriller
Nadat ik Onder water van Annet had gelezen was ik erg benieuwd naar haar eerdere boek Bloedheet. En heet is het boek zeker, op meerdere manieren dan je voor mogelijk houdt. Ik was al geen fan van de sauna, maar na dit verhaal nog minder.
Het verhaal:
Fee Wilkens is eerstejaars student geschiedenis in Leiden. Sinds enkele maanden woont ze, met haar beste vriendin Rox, in het appartement dat haar ouders voor haar hebben gekocht.
Tijdens de voorbereidingen van haar vaders vijftigste verjaardag, doet Fee een schokkende ontdekking die veel vragen bij haar oproept. Wat is er precies gebeurd in het verleden rond het familiebedrijf in Apeldoorn, Spa Resort Het Kristal? Wat staat er in het dagboek van oom Bas, dat hij schreef in de gevangenis? En wat ziet de knappe Joey eigenlijk in Fee?
Dan sterft er een familielid. Dat Fee nieuwsgierig is, komt nu goed van pas. Ze besluit samen met Rox op onderzoek uit te gaan. Ze moet weten wat het sterfgeval te maken heeft met haar verleden.
We lezen het verhaal vanuit Fee, een nieuwsgierige, leergierige, zelfstandige jonge vrouw die aan het begin van haar leven staat. Tussendoor krijgen we afwisselend fragmenten te lezen uit het dagboek van haar oom Bas.
Annet heeft een vlotte, levendige en beeldende schrijfstijl. De goed uitgewerkte personages komen realistisch over, waardoor je je gemakkelijk in hen kunt verplaatsen. Het hadden je eigen buren kunnen zijn. De spanning zit goed door het verhaal heen en houdt je erg alert tijdens het lezen.
Naar mate je verder leest krijg je steeds meer een indruk van wat er vroeger gebeurd zou kunnen zijn en over het eventuele familiegeheim. Maar het plot van Annet zit goed in elkaar en met de hulp van de plotwendingen weet ze je toch weer op het verkeerde spoor te zetten.
Bloedheet is een spannende thriller met goede plotwendingen waardoor je tijdens het lezen alert blijft. Een aanrader om in deze donkere koude dagen van te genieten.
Het verhaal: