Een spannende, pakkende en meeslepende thriller
De jager en de prooi is alweer het vijfde deel in de Lianne Bloemen serie van Marit Vanström.
Het verhaal:
Lianne Bloemen is de afgelopen jaren beschoten, neergestoken, in elkaar geslagen en opgesloten. Nu ze naar de afdeling cold cases is verbannen, hoopt ze eigenlijk op een beetje rust. Dat gaat aardig goed, tot de zus van een veroordeelde moordenaar haar aanspreekt: haar broer zit onterecht vast! Liannes oude instincten roeren zich want aan deze zaak zit duidelijk een luchtje. Maar de zaak is gevaarlijker dan ze had gedacht en allesbehalve cold. Lianne belandt alweer in een gruwelijk kat en muis spel - is zij nu eigenlijk de jager? Of is ze de prooi?
Dit was mijn eerste kennismaking met Marit Vanström en wauw wat voor een kennismaking zeg. Al is het een serie, dit deel is ook heel goed te volgen als stand-alone. Maar na het lezen van dit deel ga ik ook zeker de vorige delen nog lezen, want mijn nieuwsgierigheid naar de andere avonturen van Lianne is niet meer te houden.
Tijdens het lezen van de proloog krijg je een inkijk in de handelswijze van de dader. Het is alsof je in zijn hoofd zit en zo zijn hele gedachtegang meekrijgt. Hierdoor zit er al gelijk een bepaalde spanning in het verhaal, waardoor je het boek niet gemakkelijk kunt neerleggen. De toon is gezet en de jacht op het prooi is begonnen.
Lianne Bloemen, rechercheur bij de politie heeft een andere denkwijze dan haar collega’s. En dat in combinatie met haar intuïtie en soms instinctief handelen, hebben ervoor gezorgd dat ze al meerdere malen slachtoffer is geworden. En helaas is haar nieuwe partner Thomas van Aaken daar ook de dupe van geworden.
Het is op zo’n vlotte, pakkende, meeslepende en beeldende manier geschreven dat zodra je begint met lezen je niet meer kunt stoppen. De personages zijn goed uitgewerkt en realistisch neergezet. Samen met Lianne ging ik op onderzoek naar de dader. En zoals gewoonlijk had ik weer genoeg verdachte, maar die laatste plotwending die zag ik niet aankomen. Wie was die persoon? Daar kwam ik pas op het laatst achter. Maar pffff wat zit dit verhaal goed in elkaar. Niets is wat het lijkt. En wie van je collega’s kan je nog vertrouwen?
De jager en de prooi is een originele, spannende en pakkende thriller. Ik ben heel benieuwd naar de vorige delen van deze serie.
Bedankt Loft voor het recensie exemplaar.
Het verhaal:
Bedankt Loft voor het recensie exemplaar.