De Joy van Kerstmis, een heerlijk feelgood kerstverhaal
Eindelijk is het zover, de laatste schooldag voor de kerstvakantie. Twee weken geen verplichtingen, maar lekker lezen op de bank en films of series kijken. Geen kerst voor Saar. Vroeger hield ze erg veel van kerst vieren, maar nu ze alleen is viert Saar geen kerst meer. Haar ouders overwinteren in Australië en Saar vindt het wel best zo alleen met de kerst. Als Saar naar huis rijdt, krijgt ze de schrik van haar leven als ze bijna een hond genaamd Joy aanrijdt. Joy is erg op haar gemak bij Saar. Helaas voor Saar staat Joy haar baas Sven niet veel later voor de deur en eist zijn hond terug. Door zijn botte toon en houding heeft ze gelijk een hekel aan hem. En dat terwijl hij zo knap en aantrekkelijk is. Saar is er helemaal klaar mee. Maar Joy heeft andere plannen voor Saar en Sven deze kerst.
We volgen het verhaal van Saar en Sven. Zo komen we geleidelijk van beide personages steeds iets meer over hun verleden te weten en waarom ze zo’n hekel aan kerst hebben. Allebei zijn ze erg gesteld op Joy, die het allemaal gemoedelijk aanziet en ze toch steeds een beetje dichter bij elkaar lijkt te brengen.
De personages zijn leuk neergezet en uitgediept. De ouders van Saar zijn liefdevol maar ook bezorgd om hun dochter. Ze staan voor haar klaar maar snappen ook wanneer ze een stap terug moeten doen.
De schrijfstijl van Cynthia is vlot, levendig, beeldend en met heel veel humor. Door de korte hoofdstukken ga je als een speer door het verhaal heen. En de lieve Joy die meer aanvoelt en doet dan Saar en Sven kunnen indenken is gewoon te lief voor woorden. Ik wil ook zo’n hond.
De Joy van kerstmis is een leuk en origineel feelgood verhaal met veel humor en een lieve eigenwijze maar zeer slimme hond als cupido, of in dit geval als kerstengel. Wat een geweldig kerstverhaal, echt een aanrader.