Een poging waard
Nadat ik de eerste twee delen van de Diagnose Liefde serie had gelezen was ik blij verrast toen ik deel drie ook in mijn mailbox ontving. Wat een heerlijke serie van Madelon van Tilborg.
We volgen Jonah die vanuit Australië is teruggekeerd naar Nederland en nu werkzaam is in het Rotterdamse ziekenhuis. Wanneer hij eindelijk zijn draai heeft gevonden, staat er ineens een ongemakkelijke verrassing voor zijn neus.
Madelon heeft een vlotte, pakkende en beeldende schrijfstijl, die je zo het verhaal in sleurt. De heerlijke humor die erin verwerkt zit is echt hilarisch. Deze serie is alsof je naar een aflevering van Grey’s Anatomie (of Medisch Centrum West) kijkt. Het zijn hedendaagse onderwerpen en ze schroomt zich niet om een taboe (voor sommige dan) erin te verwerken.
De tijdlijnen tussen heden en verleden zorgen ervoor dat je steeds meer te weten komt over de relatie tussen Jonah en Connor. De voelbare spanning en aantrekkingskracht tussen hun knettert van je ereader af. De spice scenes zijn mooi neergezet en die geven een extra pit aan het verhaal.
Het is altijd leuk om in een serie de personages van eerdere delen nog eens langs te zien komen, dat geeft voor mij altijd een soort extra dimensie aan het gehele verhaal.
Een poging waard is een leuk, mooi en origineel liefdesverhaal (lovers-to-enemies-to-lovers). Het is het derde deel in de Diagnose Liefde serie van Madelon van Tilborg. De delen zijn als stand-alone te lezen maar eens stuk leuker om ze als serie te lezen. Ik kan je de hele serie aanraden.