Een spannende thriller die niet weg te leggen is
Ira heeft als klein meisje haar ouders en broer verloren tijdens een alles verwoestende brand. Maar haar intuïtie zegt haar dat haar broer niet dood is. Jaren later is Ira onderzoeksjournalist en ontdekt ze dat haar moeder lid is geweest van Het Noors Genootschap, een gesloten gemeenschap die leeft naar de wetten van God. Dit is een aanknopingspunt dat ze verder moet gaan onderzoeken. Ze gaat undercover in Het Noors Genootschap om hem te zoeken en tegelijkertijd vind ze ook informatie over haar moeder en familie. Leef haar broer nog, is hij hier en nog belangrijker, lukt het haar zonder ontmaskerd te worden?
Vanaf de eerste pagina was mijn nieuwsgierigheid gewekt, ik werd het verhaal ingezogen en zat het merendeel op het puntje van mijn stoel. De spanning is van begin tot eind hoog, De undercovermissie van Ira is zo reeel neergezet dat het lijkt alsof je naar een spannende thriller film zit te kijken.
De schrijfstijl is vlot, rauw, beeldend en met een hoge spanningsboog. De onderdrukking van de vrouwen in de genootschap is goed te voelen. De bedreiging wat er met je gebeurd als je niet naar je man of de leider luistert of maar het lef hebt om een tegen antwoord te geven, is heel goed voelbaar.
Je leest voornamelijk vanuit Ira tijdens haar undercovermissie in Het Noors Genootschap. Maar tegelijkertijd lees je ook kleine stukjes uit het leven van Odin, één van de leiders van het genootschap. De schuingedrukte tekst is van een vrouw genaamd Freya, in het begin is nog onduidelijk wie deze vrouw is, maar naarmate het verhaal vordert komt hier steeds meer duidelijkheid over.
Het Genootschap is een spannende thriller die je niet weg kunt leggen. De plotwendingen houden je op het puntje van je stoel tot het onverwachte einde. Dit is een thriller waarbij fictie en werkelijkheid angstaanjagend dicht bij elkaar komen. Een absolute must read voor alle thriller liefhebbers.