Waan jezelf op Bali, met het tweede deel van deze geweldige serie.
Koers naar jou is het tweede deel in de Bestemming bereikt serie van Janice Bakker. Nadat ik het eerste deel In de wolken had gelezen, was ik heel benieuwd naar de volgende delen in deze serie.
Het verhaal:
Nina vliegt in haar nieuwe functie als assistent-purser naar Bali. Ook haar vriend Aram is aan boord; samen zullen ze op het idyllische eiland verblijven voor hun eerste vakantie samen. Op de plaats van bestemming blijkt de romantiek echter ver te zoeken. Terwijl zij op zoek is naar avontuur en nieuwe ervaringen, blijft hij het liefst de hele dag op zijn strandbedje liggen. De spanning loopt op wanneer Nina’s ex-vriend onverwachts opduikt. Hoewel Nina haar leven ogenschijnlijk op koers heeft, brengen de twijfels haar aan het wankelen. Houdt ze het hoofd koel tijdens deze roerige tijd of zet deze vakantie haar wereld compleet op zijn kop?
In dit deel volgen we Nina en Aram die voor het eerst samen op vakantie gaan naar Bali. De gemoederen lopen hoog op en het is niet echt de vakantie die ze verwacht hadden.
Het begin van het verhaal is al meteen een leuke binnenkomer. Ik hou van de humor in deze feelgood. En dankzij Janice kijk ik nu ook heel anders tegen figuurzagen aan, wahahaha……
Dit is een heerlijke feelgood met een vlotte, levendige schrijfstijl waardoor je helemaal in het verhaal zit. Door de gedetailleerde beschrijvingen waan je jezelf op Bali. De tempel, de foodtruck, het restaurant, het strandbedje, alsof je er zelf bij bent.
Je leeft mee met Nina en je voelt de innerlijke strijd die ze voert. Gelukkig krijgt Nina de nodige hulp en advies van haar twee beste vriendinnen Sabine en Amy en natuurlijk buuf Wiep.
De personages zijn goed uitgewerkt en hebben de nodige diepgang om je te kunnen inleven in hun situatie. Een leuke vriendinnengroep waar je graag deel van wilt maken en een enorm lieve, grappige en wijze buurvrouw, die we stiekem allemaal wel als buurvrouw willen hebben.
Naast de mooie bezienswaardigheden in Bali heeft dit verhaal ook de nodige thema’s. Vriendschap, familie, relaties, verdriet, angst, afsluiting, luisteren naar je eigen gevoel en natuurlijk de liefde.
Koers naar jou is een heerlijke feelgood en een leuk tweede deel van een geweldige serie. Zonder je huis uit te gaan beleef je een vakantie op Bali, samen met Nina en Aram.
Het verhaal: