Een spannend verhaal dat je pakt vanaf het eerste hoofdstuk
Blogtour Onder water recensie
Joy ziet geen andere optie dan weer bij haar ouders in te trekken, nu ze geen baan meer heeft. Daar staat ze niet om te springen omdat ze haar periode van het eindexamen het liefst wil vergeten. Als ze uit het niets een dreigbericht ontvangt over haar vermiste docent Boris, raakt Joy in eerste instantie in paniek. Wie weet haar geheim? Ze zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat er niets bekend gemaakt word. Maar dat wordt heel lastig als niet veel later de auto van Boris wordt gevonden. Terwijl ze zelf op onderzoek uitgaat, betaald ze ook degene die haar chanteert. En dat was dus een fout die ze beter niet had kunnen maken.
Het eerste hoofdstuk begint een beetje vaag, maar dat zorgt er juist voor dat je gelijk alert bent. Want wie is die persoon en wat staat er allemaal nog te gebeuren. Het verhaal bestaat uit twee tijdlijnen, het heden en verleden en het verhaal van Joy en een onbekende. Deze tijdlijnen lopen naar mate het verhaal vordert mooi naar elkaar toe, waardoor het einde explosief goed is. De spanningsopbouw is sterk tot aan het einde toe.
Annet heeft een vlotte, krachtige en gedetailleerde schrijfstijl. Dit in combinatie met de twee tijdlijnen krijg je als lezer geregeld achtergrondinformatie over beide personages. Maar niet alleen zijn identiteit is nog niet bekend, we weten ook nog steeds niet zeker welk geheim hij nu eigenlijk weet van Joy, of hoeveel hij weet. Hierdoor zijn vele personages die je als verdachte kunt aanmerken. En dat heb ik ook zeker gedaan.
Het verhaal is zo realistisch geschreven dat je je als lezer makkelijk kunt inleven in Joy haar situatie. Zo ook het moment wanneer Joy voelt dat ze bekeken word of zelfs denkt achtervolgt te worden. Verbeeld ze het zich allemaal in, of is het de werkelijkheid?
De zwaardere thema’s die in het verhaal voorkomen, zijn mooi neergezet, zoals een ongewenste (tiener) zwangerschap, de nog altijd ongelijkheid tussen man en vrouw en de machtsmisbruik binnen een relatie.
Onder water is een spannende thriller die je maar moeilijk weg kunt leggen. Het verhaal pakt je vanaf het eerste hoofdstuk en door de spannende opbouw laat het je pas los bij het explosieve einde. Want wie is nu degene die op wraak uit is, en waarom? Een aanrader voor alle liefhebbers van spannende verhalen.