Onverschillig
Onverschillig is het derde deel van de serie. Een serie die zich afspeelt in Frankrijk. Martine woont samen met haar man een gedeelte van het jaar in Frankrijk en dat lees je goed terug in haar verhalen. Ze weet het op zo’n mooie manier te beschrijven dat je nieuwe dingen van de Franse cultuur en mensen leert, zonder dat je er erg in hebt.
We beleven het avontuur van de Nederlandse Nicole en de Franse Rico. Zo zien we de verschillen tussen Nederland en Frankrijk in de cultuur, de gewoontes, het eten, en het verschil tussen de stad en de kleinere dorpjes.
Nicole leest met veel plezier stapels romanceboeken. Ze wil heel graag, net als de hoofdpersonen in haar boeken, een succesvolle rijke man als haar partner.
Twee Nederlandse vriendinnen die in Frankrijk wonen, proberen Nicole tijdens haar vakantie bij hen te koppelen aan de mooie, sexy Rico die in alles het tegenovergestelde is van wat ze voor haar ideale partner in gedachten heeft. Maar dan maakt de impulsieve Nicole een inschattingsfout waardoor ze meer contact met Rico moet hebben dan ze eigenlijk wil en alles voor hen verandert…
De vlotte, luchtige, gedetailleerde schrijfstijl met een goede dosis humor, zorgt voor een prettige leessfeer. Het is ook zo leuk om de personages uit de vorige delen voorbij te zien komen, het is net een kleine reünie, met Lynda, Yann, Annelies, Briz en natuurlijk niet te vergeten oma Le Brard.
De personages zijn goed uitgewerkt en mooi neergezet. Ik heb me heel goed vermaakt met de flirterige appjes tussen Nicole en Rico, dat was heel herkenbaar. Naar mate je verder leest zie je Nicole groeien en is ze niet meer zo naïef. Want zeg nou zelf, iedereen voelt zich toch graag geliefd door hun partner en zou het liefst de hele dag in elkaars armen liggen.
Onverschillig is een origineel, mooi en leuk slow-burn verhaal over twee mensen die ondanks de verschillen in hun land, taal, cultuur en gewoontes de liefde voor elkaar hebben gevonden. Martine heeft een geweldig boek geschreven waar ze echt onwijs trots op mag zijn, want net als Nicole zien we Martine ook groeien, als auteur.
Ik geef het 4,5 ster.
Ik geef het 4,5 ster.