Rebelse liefde
Zou jij tijdens een klimaatdemonstratie topless in het water springen terwijl er tv-camera’s op je gericht zijn? Ik wil best demonstreren maar dan wel met mijn kleren aan, topless is iets dat ik niemand wil aandoen.
We volgen Olivia die in tweestrijd komt als ze voor het klimaat opkomt door te demonstreren en haar jeugdliefde tegenkomt die bij een Oliemaatschappij werkt. Het helpt ook niet echt dat ze door de actiegroep nogal gedwongen wordt om steeds een stap verder te gaan. Dit zorgt ervoor dat we de andere kant van een demonstratie te zien krijgen.
De personages zijn leuk neergezet, Olivia en Roy zie je steeds dichter naar elkaar groeien. Door de levendige en gedetailleerde schrijfwijze van Nadya voelen we ook het ongemak bij Olivia. Ze wil het juiste doen voor het klimaat, maar ze wil ook niet de wet daarvoor overtreden. En ze wil ook niet liegen tegen Roy, maar het gaat haar wel gemakkelijk af.
Soms wilde ik Olivia wel eens door elkaar schudden en zeggen dat ze voor zichzelf moest opkomen. Naar mate het verhaal vorderde leek Olivia daar dan ook de kracht voor te krijgen en ging ze tegen de actiegroep in. Maar toen was het al te laat, of toch niet?
Rebelse liefde is een leuk, origineel feelgood verhaal met een onderwerp van deze tijd. De klimaat verandering is een feit, nu nog zorgen dat we er met zijn alleen iets aan kunnen veranderen. Want samen staan we sterker dan alleen.
Ik geef je 3,5 ster.
Ik geef je 3,5 ster.