Een ijskoude, spannende novelle
Ik hou van de boeken van Noortje Brink, ik heb ze nog lang niet allemaal gelezen, dus ik geniet er nog volop van. En bij het lezen van deze titel kreeg ik het al koud.
Het verhaal:
Wanneer Milous vriendin begint over trouwen, krijgt zij het Spaans benauwd! Ze vlucht naar het meest noordelijke puntje van Noorwegen om daar een tijdje als invaller te werken in een hotel. Tijd voor bezinning. Haar nieuwe leven krijgt snel vorm en de prachtige ijzige omgeving verovert direct haar hart. Samen met haar knappe collega Kjell ontmoet ze een hele rits excentrieke en boeiende gasten de perfecte afleiding van haar bindingsangst. Maar als in het hotel een moord wordt gepleegd, verandert de sfeer. Iedereen is verdacht en niemand is veilig. Ook Milou is in gevaar en ze vlucht de stervenskoude natuur in. Maar waar ligt het gevaar nu echt? Zal de moordenaar haar vinden, of zal de vrieskou hem voor zijn?
We volgen Milou, een leuke jonge vrouw met een lieve partner. Milou heeft bindingsangst en dat is geen pretje, hierdoor maakt ze soms in alle stress een verkeerde keuze. Ze vlucht naar Noorwegen, maar was dat wel zo’n goed idee?
De cover en de titel zeggen het al, het is een verhaal waar je het stervenskoud van krijgt.
De proloog is geweldig, je bent meteen alert, wie is deze persoon, wat is er allemaal gebeurd dat het zover is gekomen en waarom? Naarmate je verder leest komt deze persoon nog meerdere malen aan bod en dat zorgt er tegelijk voor dat je op het puntje van je stoel zit.
Noortje heeft een vlotte, levendige en beeldende schrijfstijl waardoor je het verhaal gemakkelijk kunt volgen. De personages zijn leuk neergezet en goed uitgewerkt. Je krijgt zowel van de hoofdpersonage als de gasten een goed beeld. Door de gedetailleerde beschrijving zie je het hotel voor je, voel je de ijskoude sneeuw en vrieskou buiten en de bloedhete sauna binnen.
De spanningsopbouw is mooi verdeeld met een spectaculair einde. De wendingen die tijdens het verhaal plaatsvinden zie je niet allemaal aankomen en dat houd het spannend. Het feit dat de moordenaar al ruim voor het einde bekend is, betekend nog niet dat het al klaar is. Want wie is die moordenaar nu echt en wat is de link met zijn slachtoffers?
Stervenskoud is een spannende ijskoude novelle die je heerlijk tussendoor kunt lezen.
Bedankt Loft Books voor het recensie exemplaar.
Het verhaal:
Bedankt Loft Books voor het recensie exemplaar.