Een makkelijk weglezend verhaal
De verhalenverzamelaar is een boek uit 2025, geschreven door Evie Woods. Arnout Brokking nam de eerste vertaling op zich. Er spelen zich twee verhaallijnen af in het boek. In de ene verhaallijn vertrekt Sarah, teleurgesteld in de liefde, halsoverkop en nogal impulsief vanuit de VS naar een klein plaatsje in Ierland, waar ze terecht komt in een klein dorp in de winter. Zichzelf herpakkend vindt ze tijdens een wandeling een dagboek, geschreven in 1910 door Anna, een jonge vrouw. Het verhaal in het dagboek, van Anna, vormt de tweede verhaallijn. Een verhaal over verliefdheid, teleurstelling, bedrog, verdriet en feeënhulp. De feeënwereld waarin Anna leeft tikt zachtjes de wereld van Sarah aan, maar is niet echt overtuigend aanwezig.
Het is een makkelijk lezend boek, meer richting chicklit. Mijn nieuwsgierigheid naar het verhaal van Anna zorgde ervoor dat ik het uitgelezen heb. Zou ik het aanbevelen? Als je van ontspannen lezen houdt, zonder speciale diepgang, dan zeker doen! Een heerlijk boek om te lezen tijdens een vakantie.