Van ag(g)ro naar aarde
Een bedachtzaam, goed onderbouwd en menselijk tegenwicht voor de hype van de Stikstoffuik. Als mens kunnen we namelijk kiezen uit twee paradigma's: economie boven alles, of economie binnen de grenzen van de planeet. Michiel Korthals schrijft het helder op: soms met iets te weinig vaart, maar vol met de wijsheid van jaren in de landbouwsector. Daarbij schuwt hij de heilige huisjes van de agro-industrie niet, net zo min als het ecomodernisme dat breed opgang doet. En zonder selectief te shoppen in de feitenwinkel.
Anders dan de ondertitel doet vermoeden, is dit geen puur filosofisch boek, maar vooral een bespreking van huidig en toekomstig landgebruik in Nederland en de wereld, binnen de grenzen van de aarde. Kortom, een boek voor boeren, burgers en buitenlui.