Solide Zweedse Thriller!!

cchasingtales 22 maart 2025
De moord op een jonge vrouw in de bossen van Varmland komt True crime podcast host Billie Karlsson ter ore en ze besluit stante pede te vertrekken om op onderzoek uit te gaan. Ze komt terecht in het dorp Svedby waar niets is wat het lijkt en sommige mensen er een omstreden gedachtengoed op na houden.

Stille woede Is een solide Zweedse thriller waarin vanuit meerdere perspectieven een uitstekend opgebouwd verhaal wordt verteld. Het persoon Billie Karlsson is stoer, eerlijk, recht voor haar raap en gaat een beetje spanning en avontuur nooit uit de weg. Wat heb ik genoten van haar fratsen en wijze van leven, Billie heeft er zeker een fan bij! Dit eerste deel van de Billie serie van het schrijversduo Ida Axelsson en Asa Bonelli is een mooi voorproefje van de vervolgen die nog gaan komen.

De rest van de karakters voelen al even echt en geloofwaardig aan en al gauw had ik mijn persoonlijke favorieten en de, laten we zeggen, minder aardige personen er uitgepikt. De verhaallijn is met zorg uitgedacht en sterk opgebouwd en het boek leest als een tv serie, wat ik zomaar voor me zie gebeuren dat die er ooit gaat komen.

Het enige wat ik er nog een beetje aan vond ontbreken was de echte spanning, vandaar 4 sterren, maar voor de rest ben ik erg enthousiast over Stille Woede en zou ik het aan iedereen aan willen raden die van een goed verhaal houdt. Zet hem dus zeker op je tbr!

Meer recensies van cchasingtales