Romantiek, drama, ambitie en de weg vinden naar geluk: dit verhaal bevat het allemaal!
In ‘Niets te verliezen’ neemt Julia Ran ons mee naar het mooie Amsterdam waar de energieke en ambitieuze Chloe (let op: Klo-wie, anders zijn de rapen gaar!) zich een weg omhoog probeert te banen binnen de makelaardij. Daarnaast is er de serieuze Jean-Luc, haar vriend en chef-kok, maar is hij wel ambitieus genoeg en gaat hij niet wat te snel? Wanneer Chloe op een avond in een café in een jolige bui een ruilactie begint blijkt deze verstrekkende gevolgen te hebben. Lukt het haar om haar relatie met Jean-Luc op orde te houden, van die vreselijke ruilhandel af te komen én nu eindelijk eens te laten zien dat ze als makelaar haar mannetje staat? Of blijkt dat ze in de strijd om de winst zichzelf totaal uit het oog verliest?
Chloe is een zeer herkenbaar personage. Nu is dit in mijn geval bijna een understatement te noemen want hoe herkenbaar wil je het hebben wanneer de hoofdpersoon uit een boek hetzelfde beroep heeft als jij? Het meest bijzondere aan dit fijne verhaal is de prachtige ontwikkeling die Chloe doormaakt, deze is door de auteur erg mooi en realistisch beschreven. Deze feelgood is dan ook meer dan alleen een luchtig verhaal over als vrouw je normen en waarden hoog houden. Het gaat ook over onzekerheid, twijfels, je grenzen stellen, ingewikkelde familiebanden en keuzes maken. Over voor jezelf kiezen ook al lijkt dat soms de moeilijkste weg. Naast deze diepere laag in het verhaal zit er ook voldoende humor in verwerkt en uiteraard genoeg romantiek om van Niets te verliezen een heerlijke typische feelgood te maken.
Chloe, mijn concullega, die zich voortbeweegt in eenzelfde auto als die van mij, scheurend door de straten van mijn geboorteplaats: ze plakte dan wel geen verkocht op een miljoenenpand aan de gracht, maar wel op mijn feelgoodhart. Romantiek, drama, ambitie en de weg vinden naar geluk: dit verhaal bevat het allemaal en ik heb er van genoten!