De beste zorgen voor je huisdier
Dit is een boek dat je echt de ogen opent. Wat is er veel mogelijk om je huisdier de beste zorg te bieden! Met verbazing heb ik het boek gelezen. De schrijfster Niki J. Junior legt verschillende toepassingen uit die je tot je beschikking hebt om je huisdier gezond te houden. Ze neemt je aan de hand door veel van haar eigen ervaringen te beschrijven en dat maakt het boek aansprekend en bijzonder. Junior benadrukt dat je veel zelf kan leren en ik geloof ook dat dat zeker zo is. Ze geeft ook verschillende cursussen in het genezen van dieren en dierentherapie. Wel denk ik dat Junior een extra (paranormale) gave heeft: hoe zij kan communiceren met dieren is ongekend.
Sinds kort heb ik een pup, Jip, van het ras Friese Stabij. Heel lief, maar ook erg eigenwijs. Een toegankelijke manier voor mij en Jip is om via haar vlinderchakra met haar in contact te komen. Junior beschrijft dit chakra, dat gesitueerd is aan de bovenkant de schouderbladen, als de belangrijkste zintuigelijke chakra. Volgens haar is dit extra chakra, mensen hebben dit niet, het ‘alles wetende, opmerkende en voelende’ chakra. Als ik mijn handen op dit chakra leg, wordt Jip rustig en blijft ze een tijdje bij me zitten. Ook gebruik ik Reiki bij Jip. Als ze ergens last van heeft, bijvoorbeeld van haar tanden, geef ik haar Reiki op afstand. Ook Reiki is een makkelijke en zachte methode die Junior uitgebreid in haar boek aan bod laat komen. Naast deze methoden, haalt Junior in haar boek healing met kristallen aan, Bach-bloesem-therapie en onder andere Arbor Essentia en Soul-Speak-communicatie. Die laatste twee zijn door Junior ontwikkeld. De healing met kristallen ga ik, met het boek als leidraad, ook binnenkort proberen.
Ik raad het boek aan als je van dieren houdt en begaan bent met hen. Junior beschrijft niet de gewoonlijke verzorgingsmethoden, maar juist dat maakt het boek en haar inzichten aantrekkelijk om kennis van te nemen. De gave van Senior is ongelofelijk en die zet ze op een heel mooie manier in voor het welzijn van dieren.