Alsof een liefdevolle vriendin je advies geeft

Celine17 06 januari 2025
Ik denk dat er generaties vrouwen zijn die dit boek hadden willen lezen! Een vrouw in de overgang hoeft niet bestempeld te worden als gek, zoals vroeger vaak voorkwam. Door haar veranderende hormoonhuishouding maakt zij een transformatie door die nodig is om de tweede helft van haar leven goed door te komen. Codrington geeft deze periode de bemoedigende benaming ‘tweede lente’. Met zachte hand en humor begeleidt zij je op je overgangspad. Ze beschrijft de dalen, de pieken en vertelt dat het pad kronkelig mag zijn; zoals jezelf ook wel eens bent. Codrington geeft praktische adviezen (bijvoorbeeld dat teunisbloemolie werkt tegen opvliegers), yoga nidra-oefeningen (die heerlijk zijn) en benadrukt hoe belangrijk het is om voor jezelf op te komen en te zorgen (“de kracht van nee om ja tegen jezelf te zeggen’). Het boek raad ik aan als je de overgang nadert, er midden inzit, maar ook als je de overgang al hebt doorgemaakt. Terugkijkend op je overgang kun je veel alsnog een plek geven, erom lachen en met volle kracht vooruit gaan.

Ik heb genoten van dit boek en de wijsheid van Codrington. Ze behandelt heel veel onderwerpen en ik denk dat er voor elke vrouw iets bij is dat haar op het lijf geschreven is. Waardevol vond ik de quotes van andere vrouwen door het boek heen: sommige ervaringen waren een feest van herkenning, van andere ervaringen had ik nog nooit gehoord, maar vond ik interessant om over te lezen.
“Ik heb het gevoel dat ik kan zijn wie ik ben” staat ergens in het boek. Dat gevoel wens ik iedereen toe! Het laatste deel van het boek is een feest om te lezen: je tweede lente is een feest en dit is volgens mij precies wat Codrington je wil meegeven.

Meer recensies van Celine17