Onderhuidse spanning op getijden eiland
Het verhaal gaat over de kunstenares Vanessa Chapman. In het Tate Modern wordt werk van haar tentoongesteld. Een zeer vooraanstaand forensisch antropoloog stuurt een bericht naar het Tate Modern dat er een menselijk bot is gebruikt in één van de kunstwerken van Chapman. Zou dit een bot kunnen zijn van de vermiste echtgenoot van Chapman.
Kunstkenner James Becker gaat dit onderzoeken op het getijde eiland Eris in Schotland waar de nalatenschap van Chapman wordt beheerd. Het eiland wordt heel beeldend beschreven. Je voelt de storm over het eiland razen of de zonsondergang van kleur veranderen. Maar wat is er toch allemaal gebeurd? Door dagboekfragmenten van Chapman en flashbacks van haar vriendin Grace zien we steeds beter wat er speelt en wat er is gebeurd. De karakters worden heel goed neergezet en geven stof tot nadenken. Het verhaal begint heel rustig, er zit spanning in de lucht. En je weet dat er iets gaat gebeuren, maar je weet niet wat. En dan komt er vaart in het verhaal en wil je alleen nog maar doorlezen om te weten te komen hoe het nu afloopt. Ik heb dit boek met heel veel plezier gelezen.