Prachtig debuut in de bergen!
Eva is gebroken nadat haar vriend de relatie heeft beëindigd. Nu zoekt ze een nieuwe richting in haar leven. Die vindt ze in de Rifugio Monte di Neve in Italië. Ze maakt er kennis met nieuwe mensen en met zichzelf. Er woont ook een slim meisje in de berghut, Julia. Zij is de dochter van de humeurige eigenaar. Maar wat is er toch met haar verdwenen moeder gebeurd?
Dit is een prachtig verhaal over een meisje dat zichzelf ontdekt en uitgroeit tot een volwassen jonge vrouw. Het boek is verdeeld in drie delen. In het eerste deel leer je de personages kennen en wordt de berghut en de omgeving heel beeldend beschreven. In het tweede deel kom je er achter wat er met de moeder van Julia is gebeurd. Het derde deel is heel kort en eigenlijk een soort epiloog. De karakters zijn levensecht beschreven en je leeft met ze mee. De omgeving is prachtig. En ook als je niets met bergen of bergbeklimmen hebt is dit een pracht boek. Je wordt er helemaal in meegezogen. Er zit spanning, liefde, zelfontwikkeling, verdriet en groei in dit verhaal. Ik heb het met heel veel plezier gelezen.