Een heerlijk verhaal met een flinke dosis humor, liefde en een vleugje (pumpkin) spice
4.5 ☆
"Ik hou van je taalgebruik en hoe je brein werkt en hoe je me aan het lachen maakt en hoe je meer pizza eet dan ooit goed kan zijn voor een mens en ik mis je."
Ik had al zoveel postieve dingen gehoord over de boeken van Lynn Painter, dus ik kon niet langer achterblijven. Op de boekomslag staat: 'Ik daag je uit om niet smoorverliefd te worden op Lynn Painters boeken! - Ali Hazelwood.' Ali heeft helemaal gelijk, want ik ben inderdaad smoorverliefd geworden op dit boek.
Waar gaat het boek over?
Isabella is bijna te laat voor haar eerste werkdag, dus pakt ze impulsief de pumpkin spice latte die voor Amy bedoeld was. Vervolgens loopt ze de knappe Blake tegen het lijf (letterlijk). Ondanks de latte in zijn overhemd, klikt het meteen. Het enige probleem is dat hij nu denkt dat ze Amy heet, want dat staat op haar koffiebeker. Wanneer hij uiteindelijk haar baas blijkt te zijn en toch niet zo aardig is als ze dacht, lijkt haar eerste werkdag te eindigen in een teleurstelling. Kan Isabella haar fout nog rechtzetten? En hoe zit het met de groeiende spanning tussen haar en Blake op kantoor? Kun je wel een relatie met elkaar beginnen als je collega's bent?
Lynn Painter heeft een hele fijne schrijfstijl en hierdoor kon ik het boek niet naast me neerleggen. Normaal gesproken ben ik een slow reader, maar dit boek heb ik in een paar avonden uitgelezen. Het is heerlijk luchtig en vlot geschreven en de gedeelde humor tussen Isabella en Blake zorgde voor vele hilarische momenten, waardoor ik vaak moest lachen. Ook hadden ze een goede chemie waar ik heerlijk bij weg kon zwijmelen.
Het boek speelt zich af tijdens de herfst en las daardoor als een herfst romcom. Wat ik heel leuk vond aan dit boek is dat Isabella voor mij heel relatable was, aangezien we allebei huismussen zijn met een beperkt sociaal leven. Daarnaast hebben we allebei een hekel aan telefoneren en zijn we gek op katten, boeken en pumpkin spice latte's. Wat ik zo leuk vond aan Blake is dat hij overdag een grumpy CEO is, terwijl hij in zijn vrije tijd echt een lieverd is die zorgt voor zijn twee bejaarde katten (Kuil en Goodyear). Schattig weetje: Hij heeft een aparte magnetron om het voer van zijn katten in op te warmen en hij maakt zelf appelmoes om Goodyear zijn medicatie mee toe te dienen. Ik zeg hallo, nieuwe 'book boyfriend!'
Bovendien moest ik ernorm lachen om de woonsituatie van Isabella en dat haar gekke neef Josh steeds binnen kwam vallen, hij was een geweldig bijpersonage. Wat het afmaakte waren de referenties naar shows zoals 'Little House on the Prairie' en 'You' en haar kat Duisterling, vernoemd naar de bad guy uit de Shadow & Bone serie (Ben Barnes). Er is alleen één ding wat ik mij afvraag: Hoe kan Isabella nog zo goed functioneren terwijl ze bijna alleen maar pizza at!?
Ik kan dit boek aanraden als je op zoek bent naar een luchtig verhaal met een flinke dosis humor, liefde en een vleugje spice. Als je echter op zoek bent naar een verhaal met veel diepgang dan is dit wellicht niet helemaal het boek voor jou. Ik heb er in ieder gevallen ontzettend van genoten!
Waar gaat het boek over?