Een heerlijke lente feelgood

Charcoziness 24 april 2025
"Ze ademde langzaam in en dompelde zich onder in de geur van zijn lichaam, in de geluiden van de doezelige bijen die buiten tussen de lavendel zoemden en in het gevoel van vriendelijkheid en vrijgevigheid, van vertrouwen en geborgenheid. Dat gevoel omarmde ze."

In december heb ik genoten van 'Het winterhuisje in Applemore', het eerste deel in de Applemore Bay-serie. Ik vond Beth Fraser een leuk personage in dat boek, dus ik kon niet wachten om haar verhaal te lezen in het tweede deel van deze heerlijke feelgoodserie.

Ook dit deel wist me opnieuw te betoveren met de prachtige Schotse Hooglanden als setting en het knusse dorpje Applemore met zijn hechte gemeenschap. Het voelde meteen weer als thuiskomen. De auteur heeft zo'n beeldende schrijfstijl dat ik de prachtige bloemenkwekerij van Beth voor me zag en ik het lentezonnetje in Applemore bijna door de pagina's van het boek kon voelen.

Dit boek las nog vlotter dan het eerste deel, aangezien er naar mijn mening meer gebeurde, waardoor ik steeds geboeid was om verder te lezen. Ook vond ik het mooi dat in dit boek aandacht werd besteed aan jongeren die een moeilijke start hebben gehad en dat het outdoorcentrum van Jack hen een luisterend oor bood en een kans gaf om te ontsnappen aan hun situatie.

Het boek introduceert een aantal leuke nieuwe personages, zoals Danny, Miranda en Phoebe. Daarnaast kwamen een aantal oude bekenden weer terug: de Frasers, Rilla en Joan. Zowel de hoofdpersonages als de nevenpersonages werden goed uitgediept, en er was een goede balans tussen een opbloeiende romance, persoonlijke problemen en het wel en wee in een dorpsgemeenschap. De chemie tussen Beth en Jack was duidelijk merkbaar, en de opbouw van hun romance voelde perfect getimed en niet gehaast.

Dit boek kan als een standalone worden gelezen maar ik raad aan om in deel 1 te beginnen, aangezien in dit tweede deel een aantal personages weer terugkomen en het leuk is om hun achtergrondverhaal te kennen.

Al met al was dit boek een heerlijke mix van liefde, vriendschap, geheimen, tweede kansen, groei en familiebanden. De perfecte feelgoodroman om in de lente te lezen!

Tropes:
- Small town setting