Recensie
Ik kreeg dit boek als verrassing opgestuurd en ik moet zeggen: ‘t was mij een zeer aangename verrassing. Ik lees over het algemeen niet graag romance en feelgood. Maar! Als het romance met een vleugje magie en de heerlijk zoete geur van verse kaneelbroodjes is, dan kan het natuurlijk wel.
Dina runt Serendipity Café, een gezellige koffiebar in Londen. Voor een beetje geluk of wat extra warmte, haal je simpelweg een koffie of gebakje bij haar. Wat niemand weet, is dat het lekkers er een vleugje magie bevat. Dina is immers een heks. Enkel haar familie en beste vrienden weten van haar gaven én van de vloek die op haar liefdesleven rust. Van zodra ze gevoelens voor iemand krijgt, overkomt haar date gegarandeerd iets vreselijks… Zo is een relatie beginnen wel héél moeilijk. Wanneer museumcurator Scott binnen komt waaien om koffie te halen, is hij meteen door haar betoverd (weer gerust, enkel figuurlijk). Kan Dina de vloek eindelijk verbreken voordat Scott iets overkomt?
Ik had verwacht dat het boek zich grotendeels in de geurige, warme koffiezaak van Dina zou afspelen. Jammer genoeg komt die eigenlijk niet zo heel uitgebreid aan bod. Het verhaal speelt zich grotendeels elders af. Die locatie was ook fijn, maar niet wat ik op basis van de synopsis verwacht had.
Dina, Scott en hun vrienden zijn levendige personages. In een mum van tijd leef je met hen mee en wens je hen het beste toe. De chemie tussen onze twee hoofdpersonages valt niet te ontkennen. Ze kunnen bijna niet anders dan tijd met elkaar doorbrengen. De vriendinnen van Dina moedigen haar aan om alles op alles te zetten om haar vloek te verbreken. De aanloop hiernaartoe is nogal lang, Dina aarzelt lang en saboteert zichzelf blijkbaar graag. Toch komt de uiteindelijke ontknoping er relatief snel en gemakkelijk, wat misschien een beetje een anticlimax was.
Al bij al: een vlot, gezellig en spicy boek. De insteek van Dina die een heks is en spreuken gebruikt die voordelig zijn voor anderen vond ik erg fijn. Het contrast met haar eigen vervloeking is groot, ze verdient het om er een oplossing voor te vinden.