Recensie ‘De poppenmeester’

charlieleest 06 januari 2025
Op een maandagochtend komt een man onder een trein terecht. Velen concluderen meteen dat het om zelfmoord moet gaan, maar inspecteur Cara Elliot zet haar vraagtekens bij deze theorie. Ze haalt haar broer, ex-rechercheur Nate Griffin, over om te helpen, ook al heeft hij zo zijn eigen problemen. Al gauw volgen er meer opmerkelijke sterfgevallen. Heeft iemand hen de dood ingejaagd? Wat hebben ze met elkaar gemeen? Kunnen Cara, Nate en de rest van het team de zaak oplossen?

Ik lees niet vaak thrillers, maar ik kreeg deze als verrassing van @harpercollins_vlaanderen @borgerhofflamberigts en ik ben daar erg blij om! Dit boek hield me van begin tot einde bezig met de cruciale vraag: wat is hier aan de hand?

Ik las de eerdere boeken in de serie niet, maar dat hinderde niet. Je krijgt genoeg info mee om de puzzelstukjes in elkaar te passen en te begrijpen waarom de personages op een bepaalde manier reageren op zaken. Ik ben wel benieuwd geworden naar die twee eerdere boeken, ze beloven gruwelijk spannend te zijn. Ik weet alleen niet zeker of ik ze daadwerkelijk nog ga lezen, want ik las er natuurlijk wel al spoilers over in dit boek.

Nu verder over ‘De poppenmeester’. Voor mij zijn de ingrediënten voor een goede thriller zeker aanwezig.

Er zit vanaf pagina één vaart in. De gebeurtenissen zijn gruwelijk. Er zit spanning in, want de gebeurtenissen volgen elkaar snel op en het onderzoeksteam moet vooruitgang zien te boeken. Zowel de slachtoffers als de personages zijn interessant qua achtergrond. Ik vind het altijd fijn als in een thriller(serie) de persoonlijke levens van de onderzoekers ook een rol spelen. Zo ben je je er nog meer van bewust dat het ‘echte mensen’ zijn, met gevoelens, met een bepaald karakter, met een privéleven dat hen al eens afleidt van het werk etc.

Enkel het einde voelde misschien een beetje plotseling en afgeraffeld aan. Maar dat haalde deze thriller voor mij niet onderuit. Al bij al een heel fijne leeservaring, al is dat altijd wat raar om te zeggen over een boek waarin zoveel personages iets vreselijks overkomt.

Meer recensies van charlieleest

Een hartverwarmende romance vol ouderwetse charme en personages die je gelijk in je hart sluit, tegen het decor van de roaring twenties.