Het spel
Abby en Brendan Hollander kampen met huwelijksproblemen en willen hun huwelijj graag redden. Op aanraden van hun relatietherapeut worden ze gehint op de app “sugar & spice” om hun huwelijk wat meer “spice” toe te brengen. Waar de app in het begin leuk is wordt het steeds grimmiger. De app houdt punt bij voor elke uitgevoerde sugar of spice zo kun je tot bepaalde levels komen. Uiteindelijk wordt de app persoonlijk en en kent de app hun hele leven. Alle elektronische apparaten lijken met elkaar verbonden te zijn. Wanneer er een opdracht niet wordt uitgevoerd zijn hun levens in gevaar… er vind een heuse klopjacht plaats. Ondertussen gaan de opdrachten van de app hun eigen leven leiden… komen Abby en Brendan hier nog levens uit? En hoe zit het met hun vrienden? Wat hebben zij hiermee te maken?
Daarnaast komen ook Romeo en Julia aan bod, beiden ook spelers van het gewaagde spel “spugar & “spice”. Een liefdeskoppel die een link gaan krijgen met Abby en Brendan.
Het begin vond ik persoonlijk wat langdradig, heb het boek dan ook 2x weggelegd. Uiteindelijk naar mate je verder vorderd wordt het spannender en ga je jezelf afvragen wie het brein achter de app is. Het einde is wat mager en lijkt voor mijn gevoel afgeraffeld om het boek maar tot een einde te breien.
Voor mij heeft het boek wel een achterliggende boodschap… alles is met elkaar verbonden… en hoe fijn is het om ook een social media weg te leggen en tijd voor elkaar te maken met bijvoorbeeld een ouderwetse spelletjesavond!
Instagram: @boeken.van.chayenne
Instagram: @boeken.van.chayenne