Een waardevolle toevoeging aan je boekenkast

Cheeell 25 februari 2025
Dit boek heeft voor mij als eyeopener gefungeerd toen ik deze in 2022 voor het eerst las. Een eerdere recensie waarin stond dat het overkwam als een boos pleidooi tegen de witte vrouw herken ik (als witte vrouw) totaal niet. Ik vond dat Chanel Matil Lodik juist op een treffende manier de vinger op de zere plekken legt. Dat maakt ook dat ik het een jaar later nog eens als luisterboek beluisterd heb en ik ondertussen bezig ben met het annoteren van het boek.

Als docent gebruik ik onder andere dit boek als naslagwerk om met mijn studenten over dit onderwerp in gesprek te gaan. Daarbij is wel van belang om te melden dat racisme in dit boek vanuit één visie bekeken wordt. Wil je je verder bekwamen in dit onderwerp, dan is het aan te raden om meerdere bronnen te raadplegen.

Een minpunt vind ik dat de informatie soms wat ongenuanceerd is. Sommige ingewikkelde zaken worden best zwart/wit gebracht, wat in mijn beleving geen recht doet aan de complexiteit ervan. Dat doet echter niets af aan de boodschap, wat mooi gelaagd wordt omschreven.

Al met al wat mij betreft zeker een boek dat het waard is om te lezen!

Meer recensies van Cheeell