Boek 1

ChristaR 22 april 2025
Is het een roman? Is het een dichtbundel? Is het een autobiografie? Het is geen van drieën, en toch eigenlijk allemaal wel. In zijn eerste boek, met de bijpassende titel 'Boek 1', vertelt Martin Rombouts over zijn leven. Over zijn ouders, die vrij kort na elkaar overleden zijn. Over zijn liefdesleven, over zijn winst in 'De slimste mens'. Het zijn steeds korte stukjes, die toepasselijk als gedichten zijn opgeschreven, gericht aan de lezer van het boek.
Het is een originele manier om een boek te schrijven, maar door de korte stukjes zit er niet een rode draad in waardoor het als roman blijft boeien. Wel vond ik het als eerste poging voor een boek van een dichter geslaagd, en kijk ik toch uit naar Boek 2.

Meer recensies van ChristaR