Indrukwekkend hoe klein de wereld is

chris_telt_boeken 25 februari 2025
Met de buddyread van Ilona van LS uitgeverij lazen we het boek Hoe klein de wereld is van Carla de Jong. Ik ging deze keer uit mijn comfortzone daar het verhaal zich in en rondom de 2e wereldoorlog afspeelt. Maar wat was het een indrukwekkend, mooi en soms verdrietig verhaal!

Het boek heeft een vrij lange inleiding over de jaren voor de oorlog, maar dit maakt het verhaal later begrijpelijker. Hierover waren de meningen tijdens de buddyread wat verschillend over, maar uiteindelijk waren we het er bijna allemaal over eens dat dit de latere keuzes van de hoofdpersonen begrijpelijker maakt. En persoonlijk vond ik het mooi om te lezen hoe het leven er in India aan toe ging en heb ik hiervan veel geleerd. Het boek is zo beeldend geschreven dat ik mij ook echt waande op de plekken die beschreven werden en de emoties zijn zo echt beschreven dat ik het regelmatig niet droog kon houden. Ik houd van dieren, en heb mega zitten janken om een koe! Een koe….nou als je dat als auteur voor elkaar krijgt, dan vind ik dat echt heel knap

Meer recensies van chris_telt_boeken