Fantastisch boek!
De stille patiënt gaat over kunstenares Alicia Berenson. Zij heeft een gelukkig huwelijk met haar man Gabriel. Op een avond klinken er echter schoten en vinden ze haar naast haar doodgeschoten man. Alles wijst erop dat zij de schuldige is, maar zij zwijgt.
Zes jaar later zit zij al die jaren opgesloten in een psychiatrische instelling en heeft ze nog steeds geen woord gezegd. Dan komt Theo Faber daar werken, een nieuwe psychiater, en hij hoopt dat hij haar kan helpen.
Ik heb dit boek als luisterboek geluisterd. Gelezen door Rik van de Westelaken en Jolanda van den Berg. Beiden hebben een prettige stem.
Het verhaal wordt afwisselend verteld door Theo Faber als de Ik-persoon en via dagboekfragmenten van Alicia.
Ik vond het een erg fijn boek om te luisteren en wilde ook niet stoppen. Ik heb het dan ook vrijwel in 1 ruk uit geluisterd. Ik las in een ander review dat het meer een psychologisch verhaal is dan een thriller en daar ben ik het mee eens. Ik vond dit zelf totaal niet vervelend.
Het verhaal werd nergens saai of langdradig. Er zijn genoeg personages om te verdenken. Elke keer denk je de schrijver te doorzien en uiteindelijk word je toch verrast.
Verder raad ik je aan het boek vooral zelf te lezen en hopelijk geniet je er net zo van als ik heb gedaan.