Mooi en spannend debuut!
Hier wil ik zijn is het debuut van Irene Kroon, en na het lezen van het boek ben ik erg benieuwd wat voor moois we nog meer kunnen verwachten van Irene.
In Hier wil ik zijn volg je als lezer Suzan, getrouwd en moeder van twee uitwonende tieners, die het gevoel heeft zichzelf helemaal kwijt te zijn geraakt. Als oplossing besluit ze voor een aantal weken naar Amerika te vertrekken om daar zichzelf weer terug te vinden. Meteen vanaf de eerste hoofdstukken heerst er een soort spanning in het verhaal. En die spanning zorgt ervoor dat je gewoon door wil lezen. Het verhaal geschreven in de ik-vorm en voor 90% vanuit Suzan haar POV, hierdoor krijg je echt een heel duidelijk beeld van hoe Suzan in elkaar steekt en krijg je veel van haar emoties mee.
Irene schrijft vlot en beeldend, ze neemt de tijd om dingen te beschrijven en neemt je als lezer echt mee naar de plaatsen waar de personages zich bevinden. Ze weet de spanning goed op te bouwen in het verhaal zonder dat het de overhand neemt. Je wilt hierdoor als lezer door met lezen om erachter te komen hoe het nou precies zit. De twists in het verhaal houden je als lezer op het puntje van je stoel en ook hier is het weer een mooie wisselwerking tussen twists, spanning en verhaalbouw. Ik heb van elke bladzijde genoten.
Uitgeverij Hartklopper en Irene Kroon heel erg bedankt voor het recensie-exemplaar en dat ik mee mocht doen aan de blogtour.