Veelbelovende start van de serie!
Na het lezen van de flaptekst was ik enorm nieuwschierig naar het boek! En ik moet zeggen dat ik ook genoten heb van het lezen. In het begin moest ik even inkomen in het verhaal. Doordat er niet aangegeven wordt vanuit wie je leest moest ik af en toe even schakelen qua het verhaal, dit omdat de meeste hoofdstukken vanuit iemand anders te lezen is en ook soms nog tijdens het hoofdstuk een wissel van POV. Dit haalde me af en toe een beetje uit het boek moet ik eerlijk zeggen, later toen ik beter in het verhaal zat en wist wie wie was viel dit meer weg. Zoals meestal in een goede fantasy, komen er veel plaatsnamen en persoonsnamen in voor die elk hun eigen verhaal hebben.
De schrijfstijl van de auteur is uitgebreid en vloeiend, ze weet veel diepgang in de personages te brengen en ook de achtergrond en uitleg van alles komt breed aan bod. Ik vond het erg mooi hoe de auteur de informatie heeft verwerkt, je krijgt natuurlijk aan het begin van het verhaal al aardig wat info. Maar ook door het verhaal heen krijg je nog steeds belangrijke informatie door. Hierdoor wil je eigenlijk gewoon doorlezen omdat je wil weten hoe het verhaal gaat lopen. Hoe verder ik kwam in het boek, hoe meer ik geboeid werd door de personages en hun verhalen.
Ik ben heel erg benieuwd naar deel twee van de serie!
J. N. M. Verboekend heel erg bedankt voor dit recensie-exemplaar om te lezen en recenseren.
Ik ben heel erg benieuwd naar deel twee van de serie!