Wicked
Ik had hele hoge verwachtingen van het boek Wicked voor ik begon met lezen. Jaren terug toen de musical draaide hier in Nederland was dat de eerste musical die ik ooit gezien had en ik werd verliefd op het theater maar ook op het verhaal van Wicked. Natuurlijk had ik vroeger the Wizard of Oz wel eens gezien en die film vond ik ook erg mooi. Maar nu na de musical genoot ik nog meer van deze kant van het verhaal. Maar, vond ik het boek net zo mooi als de musical?
Nee helaas stelde het boek me aardig teleur. Ik moest echt heel erg inkomen in het verhaal en de schrijfstijl van de schrijver. De schrijver heeft een haast poëtische schrijfstijl maar wist mijn aandacht niet bij het verhaal te houden. De verhaallijn springt af en toe van de hak op de tak en er gebeurt zoveel dat het lastig bij te houden is wat er nou precies gaande is. Ik moet er wel bij zeggen dat ik het mooi vond dat je echt de hele achtergrond van Elphaba meekrijgt, met hoe ze opgroeide en later naar school ging. Helaas viel dit voor mij nogal weg in de chaos van het boek zelf. Door dit alles koste het me ook aardig wat moeite om door het boek heen te komen.
Je leert de wereld van Oz in dit boek op een nieuwe manier kennen. En persoonlijk hoop ik dat als ik de film ga kijken, ik de magie van het theater weer terug ga voelen en mijn hart weer ga verliezen aan Oz en zijn bewoners.
⭐⭐⭐,5
Ik wil uitgeverij The House of Books heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar om te lezen en recenseren.
⭐⭐⭐,5