Hartverwarmend!

Cindy Leenders Leest 20 november 2024
Nadia El-Fassi is een half Marokkaanse, half Australische auteur van spicy fantasyromans. Ze woont in London met haar man en kat en werkt daar als aankoop-redacteur voor een grote Engelse uitgeverij. Ze heeft een master in Creative Writing en Best Hex Ever is haar debuutroman. Haar tweede boek, Love at first fright, staat voor eind 2025 op stapel.

Dina heeft een eigen koffiehuisje in de Londense wijk Bloomsbury. Daar verwarmt ze haar klanten met de heerlijkste koffie- en theesoorten en ze voorziet ze van magische baksels. Letterlijk! Dina is namelijk een heks, en in al haar taartjes zit wel een snufje toverkracht. Zo heeft ze al menig klant wat extra geluk en liefde meegegeven. Dina’s eigen liefdesleven verloopt op z’n zachtst gezegd wat stroef. Er rust namelijk een niet ophefbare vloek op. De man of vrouw waar zij een relatie mee aangaat krijgt vervolgens een bak vol ongeluk over zich heen gestort. En dat wil je je geliefde natuurlijk niet aandoen. Als ze op een dag Scott ontmoet, en hij haar behoorlijk van slag weet te krijgen, doet ze er dan ook alles aan om deze gevoelens af te wenden. Scott is alleen behoorlijk volhardend. Als ze bij de bruiloft van wederzijdse vrienden gedwongen hetzelfde huisje moeten delen, weten we één ding zeker. De vonken gaan er letterlijk vanaf vliegen. Als dat maar goed gaat!

Best Hex Ever is een feelgoodroman vol magie en romantasy. En hoe leuk is dat concept! Voor de niet fantasy lezer is dit zo laagdrempelig, dat het een ideaal instapmodel is. Het leest namelijk als een fijne romcom. Dat er veel diversiteit in het verhaal verweven zit is een absolute plus. Wat een verademing. De personages zijn kleurrijk, sympathiek en grappig, en al gaan we met hen niet echt de diepte in, men leert ze toch voldoende kennen om er een goed beeld bij te vormen. De manier waarop de scènes in het verhaal beschreven worden, maakt dat je het gevoel hebt erbij te zijn. Geuren, kleuren, geluiden, het spreekt allemaal ontzettend tot de verbeelding. Een perfecte herfst- of winteravond op de bank met een warm drankje, een dekentje, wat kaarsjes aan en dan dit boek erbij. Meer heb je niet nodig. Het is trouwens heel goed denkbaar dat het dekentje op een gegeven moment aan de kant gaat, want dat je het warm gaat krijgen van dit verhaal is een voldongen feit. En daar zit dan eindelijk een klein minpuntje wat mij betreft. De smut vind ik nét iets te spicy voor dit zoete, lieve verhaal en dat zorgt voor één sterretje aftrek. Desalniettemin heb ik ontzettend genoten van dit heerlijke boek en ik vind het absoluut een aanrader.

Ik wil HarperCollins en World of romance enorm bedanken voor dit magische boek!

Meer recensies van Cindy Leenders Leest