Poëtisch, positief en fantasierijk
Wat een verrassing was dit boek. Zowel de auteur als de illustratrice waren nieuw voor me, maar de cover sprak me direct aan. Deze weerspiegelt perfect de sfeer van het verhaal. Frederik Bosmans schrijft in een bijzonder poëtische en rijke taal een verhaal vol positiviteit en fantasie!
Spoorloos vertelt het verhaal over Lou die elke dag met zijn opa Tram 13 neemt om naar school te gaan. Samen met bestuurder Louis wordt elke rit een belevenis, maar op een dag nemen ze wel een heel bizarre route. Alle remmen gaan los, feestelijke voorbereidingen starten en Lou en zijn opa wachten vol spanning af waar deze reis vol vreemde personages hen brengen zal. Niet naar een paleis, noch bij een feestzaal, maar bij een veel verrassender bestemming.
De taal van Bosmans getuigt van een groot talent om de dingen op een persoonlijke, originele en poëtische manier uit te drukken. De typografie wordt benut om boodschappen subtiel te benadrukken of om een vleugje humor toe te voegen.
De titel van het tweede hoofdstuk vat de stijl van het boek goed samen: “een beetje anders”. Ik houd wel van een beetje anders.