Bloedheet
Ik mocht dit boek lezen voor De Boekenreizigers, o.l.v. Erna Eikhoudt.
Fee Wilkens wil een apart cadeautje geven voor haar vader zijn verjaardag. Een DNA kit. Maar als ze de kit zelf gebruikt, komt er wel wat naar boven. Op een dag ziet ze bij haar ouders een kaart van een zekere Bas liggen die ook naar haar vader zijn feestje komt, ze vraagt aan haar ouders wie dat Bas is maar die doen juist of hun neus bloeit. Natuurlijk is Fee nieuwsgierig en wil ze kost wat kost te weten komen wie die Bas is. Ze krijgt daarbij de hulp van Niels en Rox, want van haar familie, zelfs haar broer Fabian doet raar als ze vragen begint te stellen over de broers van haar vader. Gelukkig heeft ze Niels en Rox waar ze op onderzoek mee gaat. Die willen haar helpen om het raadsel te ontrafelen.
Zo komt ze feiten te weten over haar familie die ze nooit dacht te moeten horen. Wat is er vroeger allemaal gebeurd in het familie bedrijf waar haar vader met zijn 2 broers samen werkte?
Krijgt ze antwoorden op al haar vragen?
Het verhaal is heel goed opgebouwd, spanning ten top van in het begin tot op het laatste. De hoofdpersonages zijn goed uitgewerkt. En de hoofdstukken zijn kort. Dus het leest echt vlot, op een dagje was het boek uit.
Je leest ook doorheen de hoofdstukken in de dagboeken van Bas zodat je het hele verhaal wat er allemaal is gebeurd tegen het einde te weten komt. Een spannende thriller die je toch doet nadenken om nog eens in een sauna te gaan.
Voor mij een dikke 4* boek.
Krijgt ze antwoorden op al haar vragen?
Voor mij een dikke 4* boek.