Een moeder doet veel voor haar kind
Voor LS Uitgeverij mocht ik dit boek lezen en de vragen in de leesclub beantwoorden. Altijd fijn om te doen.
Bij de cover is er alleen kleurgebruik van zwart, wit en rood, en een maanbloem die centraal staat. Verwijzend naar de naam van de dochter in het verhaal.
Het boek is een mix van Cavanaugh en King, dus aan wat horror had ik mij wel verwacht.
De eerste verhaallijn in het boek gaat over Rebecca en Moonflower, haar dochter die op de vlucht zijn, reizen rond in een busje en ze willen geen hulp van niemand. Ze willen zo weinig mogelijk opvallen zodat nadien de mensen niet meer aan hen denken. Men voelt wel direct hoe close de 2 zijn, Rebecca doet alles voor haar dochter.
Voor wie zijn ze op de vlucht en waarom?
De andere verhaallijn gaat over Special Agent Donner die al 2jaar achter een dader zit. De dader verminkt zijn slachtoffers heel hard zodat ze bijna niet meer herkenbaar zijn. Zelfs zijn gezin is hij al kwijt geraakt omdat hij te veel bezig is met deze zaak. Gaat hij eindelijk de dader kunnen pakken?
Ik vond dat er van in het begin spanning in het boek zat en dat is gebleven tot het einde. Het was een speciaal einde. Ik hoop dat er nog een vervolg op komt, wil graag weten hoe het met sommige personages verder gaat. Er zat horror in maar viel nog mee vond ik.
Verhaal is goed geschreven, geen te lange hoofdstukken en mooie switchen tussen de 2 lijnen.
Het is de 2e thriller van auteur Stuart Neville en wil nu graag toch ook zijn 1e thriller lezen.
Voor mij dus een 5* thriller.
Voor wie zijn ze op de vlucht en waarom?
Voor mij dus een 5* thriller.