In nevel gehulde geheimen
Ik mocht dit boek lezen in de leesclub De Boekenreizigers, olv Erna Eikhoudt.
Dit is het eerste boek dat ik lees van Marceline de Waard.
Nevel of mist zoals we het ook zeggen. De cover is rustgevend.
Felicia of haar roepnaam Fay is getrouwd met Frank.
Op een dag hoort ze haar broer Olaf en die zegt haar dat moeder die in de 80 is, dement aan het worden is en niet meer kan blijven in het ouderlijk huis. De moeder woont samen met Martje, de huishoudster.
Fay wil haar moeder gaan opzoeken om zelf te oordelen of haar moeder zo slecht is, maar Frank heeft er geen zin in om zijn schoonmoeder te gaan bezoeken. Hij wil zo veel mogelijk weg in de weekends.
Fay vertrekt dan maar op haar eentje naar haar moeder.
Daar aangekomen voelt Fay zich op haar gemak in het huis en voelt zich terug helemaal zichzelf. Thuis moet ze altijd luisteren en doen wat Frank zegt.
Haar moeder spreekt ook over de nevelenpoort en trekt er s’nachts op uit naar die poort.
Als Fay hierover iets vraagt, zwijgt de moeder in alle talen.
Tussen haar en Frank gaat het alsmaar moeilijker nu ze veel bij haar moeder en Martje is. Martje is als een 2e moeder voor haar. Ondertussen heeft ze terug contact met Jeroen, een jeugdvriend.
De geheimen worden eindelijk onthuld.
De nevel licht op en er komt weer zon door. Fay kan weer haar eigen zijn, en zelf beslissingen maken zonder druk van Frank. Toch wel fijn als je u zelf terugvindt na een periode.
De personages zijn heel goed uitgewerkt, je kan u zo in hun karakter inleven. Het zijn alledaagse personages die je overal kan tegenkomen.
Het verhaal is vlot geschreven, mooie verhaallijn, goed opgebouwd verhaal. Je kan van in het begin goed volgen met het verhaal. De auteur gebruikt gewone taal voor iedereen goed te begrijpen. Ik vond het toch een beetje een aangrijpend verhaal. Zou dat echt bestaan een nevelenpoort?
Een mooi boek om te lezen.
Dit is het eerste boek dat ik lees van Marceline de Waard.
Nevel of mist zoals we het ook zeggen. De cover is rustgevend.
Felicia of haar roepnaam Fay is getrouwd met Frank.
Fay vertrekt dan maar op haar eentje naar haar moeder.
Als Fay hierover iets vraagt, zwijgt de moeder in alle talen.
De geheimen worden eindelijk onthuld.
Een mooi boek om te lezen.