Spanning op het hoogste niveau
Ik mocht dit boek Schim in de nacht van Sterre Carron lezen voor De Boekenreizigers.
De cover ziet er al heel mysterieus uit. Twee vrouwelijke schimmen die weglopen. Mooi kleurgebruik van de cover en de titels. Als ik dit boek zie liggen in een boekwinkel, zou ik er direct naartoe getrokken worden.
Het is deze keer geen Rani Diaz verhaal maar een stand-alone maar echt waar, het is een pareltje weer van onze Sterre om te lezen.
De tweeling Lorie en Nina hebben s’avonds hun verjaardagsfeestje want ze moeten nog eventjes naar de winkel gaan voor nog wat spulletjes te kopen. In die winkel zijn ze getuige van een gewelddadige overval. Ze proberen hun nog te verstoppen voor de overvallers maar worden toch gevonden.
Op dat moment worden Lorie en Nina verplicht om te kiezen wie van hen twee ze meenemen. Lorie kiest dat zij mee gaat want zij is de sterkste van hun 2. Want Lorie en Nina zijn wel tweelingen maar toch hebben ze verschillende karaktereigenschappen en
persoonlijkheden.
Mama Eva is gescheiden van hun vader Toon en heeft ondertussen een nieuwe vriend, Jim.
Zodra Nina vertelt wat er gebeurd is, is het alle hens aan dek. Want wie heeft Lorie meegenomen en vooral waarom?
De auteur vertelt het verhaal vanuit het standpunt van Eva, Lorie en Nina. We komen meer te weten over het verleden van Eva.
Hoe Nina zich voelt bij de ontvoering van haar zus. Vond het heel fijn om de drie verhaallijnen te kunnen volgen doorheen het boek.
Zo kon ik de spanning voelen die er van in het begin is en die blijft tot op het einde.
We maken ook kennis met Sam een goeie vriendin van Eva, wat heeft die met het hele verhaal te maken.
Veel vragen en de antwoorden krijg je doorheen het boek.
Het is een heel goed boek. Echt een aanrader om te lezen. Wellicht heb je al een boek gelezen van Sterre Carron maar dit is een topper. Op 2 dagen was hij uit.
De auteur kan het zo beeldig schrijven dat je echt de personages kent en voelt wat ze meemaken doorheen het boek.
Een super 5* voor het boek.
persoonlijkheden.
Veel vragen en de antwoorden krijg je doorheen het boek.
Een super 5* voor het boek.