Scandinavische thriller

cindy2010 01 februari 2025
Ik heb het e-book gekregen van uitgeverij LS Amsterdam.
Haar vorige boek, deel 1 in de Åremoorden vond ik al super, maar dit deel is even super. Ik kan niet wachten om deel 3 te lezen. Ben echte fan van Scandinavische thrillers.
Ik hou echt van haar schrijfstijl en als je het boek leest, droom je weg.

Het verhaal begint eigenlijk al met een man die vastgebonden en serieus toegetakeld is in de sneeuw. Hanna en Daniel moeten eerst te weten komen wie deze man is en waarom hij zo verminkt is.
We krijgen een paar mogelijkheden van daders doorheen het verhaal, maar door plotwendingen is het toch niet de dader die ik in gedachten heb. En dat is super van de auteur als dat lukt, lezers op het verkeerde been zetten.
Er komt nog een 2de verhaallijn in het boek voor die van Rebecka en haar gelovige man Ole. Zij had gedacht dat haar huwelijk heel anders zou gaan dan het nu is. Ze wordt geslagen en liefde is ook ver zoek. Maar op een dag komt ze iemand tegen en daar klikt het mee.
Later in het boek vallen de 2 verhaallijnen mooi in elkaar en begrijp je ook pas goed waarom die 2de verhaallijn.
Het is echt een aanrader van een boek om te lezen, ik zou wel aanraden om het 1ste deel eerst te lezen zodat je al wat informatie hebt over Hanna en Daniel.

Meer recensies van cindy2010